Óbudai Társaskör - 2018 DECEMBER

Az Óbudai Társaskör decemberi programja itt megktekinthető

Határidők

Rendszeres szociális támogatás:

 

Internetes pályázás: január 29 - február 13.

Papírleadás: február 14 - 23.

Hiánypótlás: február 26 - március 7.

OHV

Kedves Hallgatók!

Szeretnénk megkérni Benneteket, hogy segítsétek az Egyetem működését és a Hallgatói Önkormányzat munkáját abban, hogy kitöltitek az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének kérdőívét az ETR rendszerben.

Minden oktatóra és kurzusra vonatkoznak kérdések, melyek az oktatás színvonaláról a hallgatók véleményét tükrözhetik. Minél többen töltitek ki a kérdőívet, annál többet tud tenni a Zeneakadémia a megfelelő oktatás biztosításáért.

A kérdőív kitöltése teljesen anonim, az ETR fejlesztőjének írásbeli tájékoztatása alapján a hallgatók és a válaszok az elküldést követőn nem kapcsolhatók össze, ezért szabadon lehet a véleményeket kinyilvánítani.

A kurzuslistában (Tanulmányok – Képzés – Kurzusaim, kurzusfelvétel) minden kurzus sorában megjelenik egy ikon (Kérdőív kitöltése), arra kattintva nyílik meg a kérdőív.

2017. június 2-tól június 16-ig lehet válaszolni a kérdésekre, de a válaszadást érdemes vizsga után megtenni, mert arról is lehet véleményt írni.

Köszönjük előre is a segítséget!

Üdvözlettel:

LFZE HÖK 

Meghosszabbított pályázás rendszeres szociális támogatásra

Meghosszabbított internetes pályázás rendszeres szociális támogatásra:

 2017.február.19-február 22.

Emellett a papírleadás és a hiánypótlási időszakai is megváltoznak.

Papírleadás:2017.február 20-24.

Hiánypótlás: 2017.február 27-március 8.

Fiatal Vállalkozók Hete

Fiatal Vállalkozók Hete - 2016. november 14-19.

Budapesten és 5 nagyvárosban

Demján Sándor, Kósa Erika, Zsidai Roy, Rubint Réka, Stahl Judit, a Tetovált Séf, a Mercedes, az IBM, az MKB Bank, a Magyar Nemzeti Kereskedőház ott lesz!  És TE?

A Fiatal Vállalkozók Hetének keretében exkluzív előadásokon, őszinte beszélgetéseken leplezik le sikerük titkát a legismertebb vállalkozók és márkák. Sehol máshol nem találkozhatsz ennyi milliárdos vállalkozásvezetővel, managerrel és olyan fiatal vállalkozóval, akiktől ennyit lehet tanulni.

Gyere Te is és lesd el a titkukat, ide kattintva!20161107.png

Út a diplomához - támogatás

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a 2016/2017. tanév őszi és tavaszi félévre az Út a diplomához ösztöndíj- és önköltség-támogatási programban való részvételre. Pályázatot alap, mester, osztatlan, és  felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgatók is benyújthatnak.

 

 

 

A felhívás kódja: UTR-UD-16

 

 

 

A pályázatok támogatására felhasználható keretösszeg 275.000.000 Ft.
 
A pályázatok folyamatosan benyújthatók 2016. augusztus 12-től.
 
Első beadási határidő: 2016. augusztus 31.
Végső beadási határidő: 2016. október 31., 23:59:00 óra.
http://www.emet.gov.hu/felhivasok/ut_a_diplomahoz2/

Támogatási lehetőség

Roma, illetve hátrányos helyzetű hallgatóknak nyújt lakhatást és támogatást a Jezsuita Roma Szakkollégium.

Kollégium: az Üllői úton, a 3-as metrótól 10 percre, kétágyas, wifi-vel és fürdővel rendelkező szobákban, sportolási lehetőség, gyakorláshoz pianínó, zongora, felszerelt konyha 22.000 Ft-ért. Egy pianinó és egy zongora is rendelkezésre áll gyakorláshoz

Tanulmányokban támogatás: teljesítményétől függő ösztöndíj (22.000 - 50.000 Ft), szakmai képzések, készségfejlesztő tréningek, ingyenes nyelvvizsga előkészítés, kulturális programok. Bővebb információ: jrsz.hu/felveteli-2016/iroda@jrsz.hu, +36 (1) 704-89-50. Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 14.

A Bartók Béla Kollégium felvételt hirdet a Kollégiumi helyekre ELSŐÉVESEK részére


Internetes pályázás:

2016. június 15 július 15-ig a Pályázatkezelőben.[1]

Igazolások postára adása:

2016. június 15 július 15-ig (a postára adás utolsó napja: 2016. júl. 15.)

Igazolások személyes leadása:

2016. június 15 2016. július 18. 10:00-ig a Kollégium portáján (1071 Bp., Városligeti fasor 33.)

Pályázat beadásának módja:

Bővebben: A Bartók Béla Kollégium felvételt hirdet a Kollégiumi helyekre ELSŐÉVESEK részére

A Bartók Béla Kollégium felvételt hirdet a Kollégiumi helyekre FELSŐBBÉVESEK részére

 

Internetes pályázás:

2016. május 17 június 15-ig a Pályázatkezelőben.[1]

Igazolások postára adása:

2016. május 17 június 10-ig (a postára adás utolsó napja: 2016. jún. 10.)

Igazolások személyes leadása:

2016. május 17 június 15-ig a Kollégium portáján (1071 Bp., Városligeti fasor 33.)

Pályázat beadásának módja:

Bővebben: A Bartók Béla Kollégium felvételt hirdet a Kollégiumi helyekre FELSŐBBÉVESEK részére

Nemzeti Tehetségprogram pályázata

Kedves Hallgatók,

megjelent a Nemzeti Tehetségprogram egyéni ösztöndíjtámogatási pályázata, melyre a diákoknak, hallgatóknak egyénileg kell pályázni.

 http://www.emet.gov.hu/_userfiles/felhivasok/NTP/ntp_16/NTP-NFT%C3%96-16/EPER_Palyazati_ki%C3%ADr%C3%A1s_NFT%C3%96_16.pdf

 

Átlaghatárok megtekintése

Bejelentkezés után megtekinthetőek a 2015-16 második félévre vonatkozó átlaghatárok:
http://lfzehok.hu/index.php/tanulmanyi-osztondij

Közgyűlés

2016. február 24. (szerda) 19 órai kezdettel közgyűlést tartúnk a Wesselényi utca 52. épület Tanácstermében. (Első emelet)
Minden hallgatót szeretettel várunk!

Crescendo - Karácsonyi forrócsoki party

Szeretettel meghívunk Benneteket a karácsonyi forrócsoki partinkra. Már-már hagyománnyá vált, hogy minden évet egy közös, jókedvű, meghitt alkalommal zárunk, melynek keretében eszünk-iszunk, és ráhangolódunk a Karácsonyra. Ismét tartalmas és kihívásokkal teli esztendőt tudunk magunk után, s nagy várakozással tekintünk a következő évad elébe. Jó ilyenkor egy kicsit megpihenni, s baráti légkörben együtt átélni a várakozás örömét!

Veletek együtt a klasszikus remekműveket legszebb dallamait is meghívtuk köreinkbe, a szintén tradícióvá vált közös éneklés és zenélés reményében. J. S. Bach, W. A. Mozart karácsonyi muzsikája mellé készülünk a legszebb magyar karácsonyi dalokkal és a legközismertebb európai és amerikai énekekkel. "Itt állok jászolod felett...", "Fel nagy örömre...", "Csendes éj...", "The First Noel...", és egyéb közimert valamint kevésbé közismert ünnepi dallamok kiben ne idéznének fel valami olyan különleges időszakot, ami egyedivé és feledhetetlenné teszi az adventi időszak teljességét. 

Hozzátok hangszereiteket, énekhangotokra mindenféleképp szükség lesz! :-) Kottát, kottaállványt és az egyéb technikai feltételeket mi biztosítjuk. Amennyiben egy szép vers vagy novellarészlet van a szívedben, vagy más könnyen kivitelezhető művészeti produkció, bátran oszd meg velünk! A finomságokkal terített asztal mellett sokat jelent nekünk jelenléted, s mindaz, amivel szeretnél pár percben hozzájárulni a műsorhoz! 

Az ünnepi évadzáró esemény különleges ineraktív közösségét ilyen módon tervezzük. Kérjük, részvételedet jelezd mielőbb, illetve ha bármilyen produkcióval készülsz, annak konkrét leírását (cím, tartalom, időhossz) küldd el részünkre, hogy összeállíthassuk a Crescendo Est ünnepi műsorát.

Helyszín: Crescendo iroda, 1053 Királyi Pál utca 20, 20-as csengő

Időpont: 2015.12.18. 15:00-18:00
 
Nagyon várjuk Veletek a találkozást, gyertek minél többen!

Szeretettel üdvözlünk Benneteket:
a Crescendo Magyarország csapata

Crescendo Este november 26.

A Crescendo Magyarország szervezői szeretettel várnak a következő Crescendo Estére!

A Crescendo Estéket havonta rendezik, azzal a céllal, hogy különböző művészeket összehozzanak egy felszabadult beszélgetésre az élet érdekes témáiról. Mindez étel és ital mellett, jó hangulatban történik.

A következő téma kötődik az Egyesült Államokból származó Hálaadás ünnepéhez. Az élethez való hálás hozzáállás kulcsfontosságú lehet, főleg olyan emberek életében, akik az alkotás és teljesítmény kényszere mellett élik mindennapjaikat. Miként hat a hála az életünkre, mint művészek és mint emberek? Mi a kulcsa a megelégedésnek? Tud-e pusztán a hála életminőség változást előidézni? Milyen új kapcsolódást eredményezhet a hála a minket körbevevő világgal? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket fogunk körbejárni az este során.

A Crescendo Esték bevezető előadással indulnak, amit beszélgetés követ, melynek alapszabálya, hogy a részvevők teljes szabadsággal, őszintén fogalmazhatják meg a témáról alkotott véleményüket.

Időpont: November 26. 19:00
Helyszín: Crescendo Iroda, 1053 Királyi Pál utca 20. 20-as csengő.


facebook