Tanulmányi ösztöndíj

- Első év 2. félévétől jár, gólyák első félévben csak alaptámogatást és szociális támogatást kaphatnak
- I. félév: októbertől – februárig
- II. félév: márciustól – júniusig + szeptember
- Ha végzős vagy, akkor június hónapban automatikusan dupla utalás érkezik
- Panasz esetén utalástól számított 15. napig fogadjuk be a kéréseket, utána figyelmen kívül hagyjuk azokat, ld. HKR Térítési és Juttatási Szabályzat 11§ (4) A juttatásban részesülő hallgató köteles a juttatás folyósításának időszaka alatt minden körülményről, így különösen a juttatás elmaradásáról, illetve a juttatás folyósítását érintő változásról a lehető legrövidebb időn - de legfeljebb 15 munkanapon - belül írásban értesíteni a Hallgatói Önkormányzat gazdasági alelnökét, aki arról az Oktatási és Tanulmányi Osztály vezetőjét haladéktalanul tájékoztatja. Amennyiben a hallgató az értesítési kötelezettségének nem tesz eleget, a juttatás folyósításából kizárható.
- Az ösztöndíjak kifizetése általában minden hónap végén történik, 20-áig érkezik a számlákra
- NEM a HÖK Gazdaság indítja el az utalást, csak az utalási listáért és a tanulmányi ösztöndíj kiszámításáért felel
- Minden folyamat az aktuális Hallgatói Követelményrendszer (HKR) szerint történik
- Tanulmányi Ösztöndíjban CSAK állami ösztöndíjas bejelentkezett hallgató részesülhet
- Teljesíteni kell a előírt kreditek 60 %-át, ami min. 18 kreditet jelent félévente (ERASMUS-ra menők FIGYELEM, ha nem vesztek fel minimum 18 kreditet, akkor a következő félévben hiába voltatok külföldön kitűnők, nem fogtok tanulmányi ösztöndíjat kapni!)
- Az a hallgató, aki két szakot végez egyszerre a Zeneakadémián, csak az egyik szakra kaphat tanulmányi ösztöndíjat, de a jobbikat vesszük figyelembe
- Az átlaghatárokat október és március közepén hirdetjük ki
- HKR Térítési és Juttatási Szabályzat 13§ (5) Abban a félévben, amikor a hallgató alaptámogatásban részesül, tanulmányi ösztöndíjban nem részesülhet.
- HKR Térítési és Juttatási Szabályzat 13§ (10) A tanulmányi ösztöndíj az előző, lezárt tanulmányi félév súlyozott tanulmányi átlaga alapján kerül megállapításra. Ezt a kum. átlag oszlop alatt találod meg a Neptunban, a tanulmányi átlagok menüpontban.

 

tanulm atlag szamitas

 

http://hok.lfze.hu/index.php/aktualis-hirek/262-2020-21-tavasz-atlaghatarok

 

Elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.