Bejegyzés

Kedves Hallgatók!

A tegnapi napon nagy támogatottságú oktatói petíció híre jelent meg a médiában. Mivel a petíció teljes szövege nem jelent meg a médiában, illetve az a tény sem, hogy ez nem egy személy kinyilatkoztatása, hanem 251 aláíró tanár véleményét tükrözi, a tisztánlátás érdekében az előbb említett petíció szövegét változtatás nélkül közöljük.

„Alulírottak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatói az alábbi nyilatkozatot tesszük.

 

1. Kiállunk azon dolgozóink mellett, akik az anyagi megbecsültség hiánya ellenére mindent megtesznek azért, hogy az Zeneakadémián folyó oktatás zavartalan legyen.

 

2. Elfogadhatatlannak tartjuk az egyetem kancellárjának vezetési stílusát, a szervezeti kultúra lerombolását, mely miatt az egyetemet nagy számban hagyják el felkészült szakemberek.

 

3. Támogatjuk és csatlakozunk az ELTE és a BME oktatóinak kezdeményezéséhez, mellyel az oktatók, kutatók és az oktatást segítő munkatársak munkabérének emelését, átfogó bérreformot követelnek. Jelen levél aláírásával egyetértésünket fejezzük ki azzal, hogy elengedhetetlen:

  • a munkáltatói döntésen alapuló illetmény (2021-22-től bevezetett “15+15%”) beépítése az alapbérbe,
  • az így létrejövő garantált alapbérek legalább 50%-os azonnali emelése minden munkakörben és beosztásban; az oktatói-kutatói és a közalkalmazotti bértáblák felülvizsgálata,
  • a nemzetgazdasági átlagnak megfelelő garantált tanársegédi bérminimum bevezetése és bértáblában való rögzítése; a további oktató kollégák, illetve a kutatást-oktatást támogató kollégák bérezésének és a doktoranduszok ösztöndíjának ehhez igazítása,
  • inflációkövető garantált éves emelés.”