Ismerd meg a Hallgatói Önkormányzatunk tagjait!

Németh Zoltán

Zoli vagyok, a 2022.10.25. óta Zeneakadémia Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Igyekszem minden szabad percemet arra fordítani, hogy a hallgatói életünk még izgalmasabb, érdekesebb, de egyben nyugodtabb legyen. Folyamatosan követem az ország felsőoktatási helyzetét, ezalapján igyekszem a Zeneakadémia folyamataiba a hallgatói érdekeket továbbítani. Elkötelezett vagyok az iránt, hogy minden hallgató hangját és véleményét tiszteletben tartsuk, azokat építő visszajelzésként fogjuk fel, illetve továbbítsuk az egyetem vezetőségének. Hiszek abban is, hogy minél többen veszünk részt a döntéshozatalban, annál színesebb és kiegyensúlyozottabb közösséget alkothatunk. A hallgatói éveink során mindannyian számos kihívással szembesülünk, de együtt, mint közösség, minden helyzettel megbirkózhatunk, ehhez azonban Ti is kelletek. Tehát ne habozzatok velem kapcsolatba lépni, akár egy ötlettel, panasszal. Számíthattok rám és az egész Elnökségre, hogy mindig a ti érdekeitekért dolgozunk. És ha épp nem az önkormányzat dolgait intézem, akkor valószínűleg zenét hallgatok, tanítok, gyakorlok vagy éppen valami új hobbit keresek. Az elmúlt időszakban például kaktuszokat kezdtem el gondozni, meg észtül tanulni (nem mellesleg Közép-Ázsia komolyzenei életét igyekszem feltérképézni, de ez a lehetetlen feladatok közé tartozik…).

Dénes András

András vagyok, a gazdasági alelnök. Főtárgyam a harsona, de rengeteg hobbim van, és mindig sietek. Hatékonyságmániám tökéletesen beleillik a HÖK-ön belüli feladataim elvégzésébe, melyeket többek közt az utalási listák elkészítése, a tanulmányi ösztöndíjak menedzsmentje, valamint beszerzéssel kapcsolatos dolgok alkotnak (a sporttám is egy ezek közül). Célom a Hallgatói Önkormányzat anyagi szervezettségének maximális szintre való emelése, értek a táblázatkezeléshez és egyéb informatikai dolgokhoz.

Dénes András

Hollós Bálint

Bálint vagyok, a titkár, egyszersmind, ha nem tévedek az Elnökség legidősebb tagja. 😀 A titkári pozíció a HÖK “csendesebb” feladatköreihez tartozik, a mindenféle hivatalos iratok iktatása, adminisztratív feladatok tartoznak hozzám, valamint a HÖK-iroda heti nyitvatartásának összeállítása is. Mivel általában nem szokásom a figyelem középpontjába kerülni, vagy a reflektorfényt keresni, ez a csendes háttérmunka kellően közel áll hozzám, élvezem is csinálni. Egyébként – habár eredetileg nagybőgősként kezdtem a zeneiskolában – osztatlan ének-zene, zeneelmélet-tanári szakon taposom már a harmadik évemet, miután ezelőtt egy, a zenétől teljesen független egyetemi szakot is elvégeztem. A zenei téren kívüli érdeklődés amúgy is jellemző rám, ha valaha fülhallgatóval a fülemben láttok bárhol, nagy az esélye, hogy éppen a Német-Római Birodalom és a Pápaság invesztitura-harcáról, vagy az Egyesült Királyság éppen aktuális belpolitikai vitáiról hallgatok valami podcastet. No persze, máskor meg pont, hogy a zeneelmélet bugyraiba merülök épp alá, az sem hiányozhat a mindennapokból. 😊

Tóth Fanni Melánia

Fanni vagyok, a Hallgatói Önkormányzat elnökhelyettese, és rendezvényszervező. Fő céljaim közé tartozik mint helyettes, hogy maximálisan támogassam Zoli munkáját, és hogy közös erővel a hallgatói érdeklődést a lehető legaktívabb szintre emeljük. Ezutóbbit, mint rendezvényes tudom a leginkább támogatni. Úgy gondolom, hogy a zeneakadémia szociális életének fellendítésével indul ez a feladat. Szeretnék továbbra is minél színesebb, gyakoribb eseményeket biztosítani, hogy a jó hangulatú B-terves esték mellett értékes szakmai barátságok is kialakulhassanak. Ennek okán, elindult a HÖK Pódium Podcastje az én, és Bucz Magor zeneszerző barátom/kollégám vezetésével azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljuthasson egy jó hangulatú baráti, szakmai “kerekasztal” beszélgetés. Főtárgyam a klasszikus ének, szabadidőmben ahogy tehetem mindig egy opera szól itthon vagy a buszon a fülemben. 😊 Szeretek táncolni, kézműveskedni, új hobbim mostanában az ékszerkészítés. Egy kávéval és a barátok körében általában megtalálható vagyok a ZAK büfében, és a Wessiben 😊

Luca

Balogh Luca

Sziasztok! Luca vagyok. Klasszikus ének szakon másodéves és a Hallgatói Önkormányzat tanulmányi alelnöke. Szenvedélyesen szeretek tanulni és új dolgokat megismerni. Ezért van, hogy már lassan 20 éve az iskolapadot koptatom különféle alapszakokon és mestereken próbára téve tudásom. Ez a pályafutásom akaratlanul is magával vonta, hogy rengeteg féle oktatási és adminisztratív rendszert megismertem azoknak az elengedhetetlen buktatóival. Ezt az ismeretemet jöttem a HÖK-ön belül is kamatoztatni. Meggyőződésem, hogy hallgatóknak problémáik mindig is voltak, vannak és lesznek azzal a rendszerrel, amiben éppen tanulnak és ez jól is van így, hiszen ez is valamilyen módon felkészít minket az életre. Viszont, mindent meg fogok tenni annak reményében, hogy ezeket a problémákat elviselhetőbbé tegyük nektek. Hiszen az egyetem mégiscsak a hallgatókért van és mi hallgatói képviselők meg mégiscsak azért, hogy az ilyen jellegű problémák idővel megszűnjenek. Dolgozzunk együtt azon, hogy ténylegesen semmi másról nem szóljon ez a közösen eltöltött pár év, csak a zene szeretetéről!