A Liszt-nap alkalmával délelőtt sportprogramokat szervezünk hallgatótársainknak. A klasszikus labdajátékokon (pl. foci, kosárlabda, asztalitenisz) túl ügyességi sorversenyre is sor kerül, amelyet fejtörők, zeneismereti kvízkérdések tesznek színesebbé. A nap első felében általában a Margitszigeti Atlétikai Centrum szokott a helyszín lenni. A kora délutáni szünet után este népzenészeink teszik felejthetetlenné az estét egy táncházzal. Az eseményt évente egy alkalommal rendezzük meg. Célunk, hogy a hallgatók ne csak az egyetem falai között találkozzanak, hanem kötetlen szabadidős programokon is együtt vehessünk részt.

A Gólyabálon, melyet november közepén tartunk, a felszabadult hangulaté a főszerep. Az egyetem felelősségteljes világát már megismerő gólyákat welcome drink-kel köszöntjük, majd a kötetlen beszélgetések sora után az elmúlt gólyatábor videója alapozza meg a jókedvet a zenész sztárvendég érkezéséhez. A hajnalig tartó szombati mulatozás során lehetőség van tombolát is vásárolni, és ezzel nagyobb az esély páratlan ajándéktárgyakat nyerni. A bált a Budapest Jazz Clubban tartjuk, amely a Jászai Mari tér környékén található.

A Dux-kör az egyetem gólyatábor-szervező és csapatépítő közössége. A Dux-táborban, július elején, a gilicetitiborhoz hasonló játékok, humoros előadások és persze felemelő pillanatok után már duxként van lehetőség még több Dux-táborba jönni, és összekovácsolni a Zeneakadémia fiatalságát.
A Gólyatábor a LFZE HÖK és a Dux-kör által közösen megvalósított program, amelyet minden év augusztusában rendezünk meg. Az 5 napos, bentlakásos táborban gólyáink megismerkedhetnek egymással, valamint a felsőbb éves hallgatókkal, és különböző közösségépítő eseményeken vehetnek részt.